Två sockerbagare det finns i Almvik...

...ja iallafall under några timmar igår. Köket förvandlades nämligen till rena rama konditoriet då Annis kom på besök och vi slog upp kakboken på sidan chokladbiskvier.

Vi kände oss kreativa och vad är det för kul med att baka en simpel sockerkaka när man istället kan testa på något helt nytt som medför lite fler spänningsmoment? Det skållades och maldes mandel på löpande band och en smet, väldigt lik mannagrynsgröt, blandades ihop. Åtskilliga klickar på bakplåtspapper och heta minuter i ugnen senare så var våra bottnar klara. Smörkrämen blandades till, breddes på och så fick de till-två-tredjedelar-färdiga kakorna kylas av en stund i frysboxen. Choklad smältes och kakorna doppades. Visst att de inte riktigt ser ut som de där bakom konditoriets putsade glas men de var alldeles ätbara och vad är det för fel på ett lite mer originellt utseende?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0